ارسال رایگان کارشناس و بیمه نامه


021-88559012 ☎️ 021-88709810☎️


بیمه نامه آتش سوزی مسکونی بیمه ایران

 از بزرگ‌ترین دغدغه‌های ما ایرانی‌ها در طول زندگی، تهیه مسکن است. با تمام توان کار می‌کنیم و بعد از چندین سال برنامه‌ریزی، گرفتن وام بانکی و قرض و … موفق به خرید خانه می‌شویم؛ خانه را با وسواس فراوان با اثاثیه گران‌قیمت پر می‌کنیم. در نهایت بعد از تلاش و برنامه‌ریزی بسیار، به خانه ایده‌آل خود می‌رسیم؛ جایی که قرار است یک عمر را با عزیزترین افراد زندگی‌مان در آنجا سپری کنیم
و مال و اموالی برای خودمان فراهم کنیم. اما همیشه چیزهایی هستند که می‌توانند این اموال را تهدید کنند و به آن آسیب بزنند.
بلایای طبیعی و حوادثی مثل آتش‌سوزی، سیل، زلزله، طوفان، آتشفشان و … خطرهای غیر قابل پیش بینی و بزرگی برای زندگی ما هستند. شاید نتوان جلوی این خطرها و حوادث را گرفت اما می‌توان کاری کرد که در زمان حادثه آسیب کمتری ببینیم.
بیمه آتش‌سوزی یکی از راه‌هایی است که ترس و نگرانی ما را نسبت به آینده و حوادث تلخ آن کم می‌کند.بیمه آتش‌سوزی چیست ؟ چرا باید بیمه آتش‌سوزی داشته باشیم؟
بیمه آتش‌سوزی خسارت‌هایی که به دلیل آتش‌سوزی به وجود می‌آید را جبران می‌کند.
یعنی اگر خانه شما خدای ناکرده دچار آتش‌سوزی یا انفجار شود، با بیمه آتش‌سوزی می‌توانید خسارت‌هایی  که به وجود آمده را از بیمه بگیرید و با این مبلغ، دوباره خانه خود را بازسازی و تعمیر کنید.
نکته :
آیا میدانید در صورت آتش سوزی منازل آپارتمانی مدیریت ساختمان مسئول پرداخت خسارت میباشد واهالی ساختمان در صورت خسارت ناشی از آتش سوزی میتوانند کلیه خسارات خودرا از او مطالبه کنند .
قانون به طور صریح و واضح بیان کرده است که مدیریت ساختمان باید کل ساختمان را در برابر آتش سوزی بیمه کند. اگر ساختمان آتش بگیرد و مدیر بیمه آتش سوزی تهیه نکرده باشد، سایر مالکین می‌توانند از مدیر ساختمان ادعای خسارت کنند. این مالکین شامل همان افرادی هم می‌شود که در جلسات ساختمان هر وقت صحبت از بیمه می‌شود فریاد مخالفت سر می‌دهند!
حالا به نظر شما، هزینه بیمه آتش سوزی چه قدر در هزینه‌های سالیانه ساختمان تأثیرگذار است؟ با ذکر یک مثال به این موضوع خواهیم پرداخت:
یک ساختمان 7 طبقه (5 طبقه مسکونی به همراه دو طبقه پارکینگ و انباری) در مجموع حدود 1500 متر زیربنا دارد. با توجه به قدمت بنا و در گران‌ترین حالت ممکن، برای خرید بیمه آتش سوزی یک‌ساله باید حدود 400هزار تومان هزینه کرد. یعنی هر واحد تقریبا 40هزار تومان برای یک سال؛ یعنی هر واحد تقریبا 3هزار و سیصد تومان برای هر ماه!بیمه آتش سوزی به عهده مالک است یا مستأجر؟
هزینه بیمه آتش سوزی برای منازل مسکونی بسیار اندک است. بنابراین توافق مالک و مستأجر برای خرید بیمه آتش سوزی، کار دشواری نیست. اما ذکر چند نکته در زمینه بیمه آتش سوزی املاک اجاره‌ای ضروری است:
نکته اول: بیمه آتش سوزی اجباری نیست و کاملاً اختیاری است. پس نمی‌توان گفت مالک یا مستأجر موظف است بیمه آتش سوزی را تهیه نماید. بلکه هر فردی به دلخواه می‌تواند اموالش را در برابر آتش سوزی بیمه کند.
نکته دوم: در بیمه آتش سوزی می‌توان بنا و اثاثیه را جداگانه بیمه کرد. طبیعتاً ملک و بنا متعلق به مالک و اثاثیه متعلق به مستأجر است. اگر خانه دچار حریق شود، مالک به دنبال بازسازی بنا و مستأجر به دنبال خرید مجدد اثاثیه است. بنابراین در اینجا دو مسیر مختلف پیش رو داریم:
مالک با خرید بیمه آتش سوزی ، فقط بنای ساختمان را بیمه کند. مستأجر نیز به طور مستقل بیمه آتش سوزی دیگری تهیه کند و فقط اثاثیه منزل را بیمه نماید. مالک و مستأجر توافق کرده و یک بیمه آتش سوزی واحد تهیه کنند. مالک به اندازه ارزش ساخت بنا و مستأجر هم به اندازه ارزش اثاثیه، سهم خودشان را از حق بیمه پرداخت کنند. نکته سوم: اگر مالک و مستأجر توافق کرده و یک بیمه آتش سوزی واحد تهیه کنند، باید اسم یکی از آن‌ها به عنوان بیمه‌گذار در بیمه‌نامه ذکر شود. دراینجا توصیه می‌شود اسم طرف مقابل نیز به عنوان ذینفع در بیمه آتش سوزی ذکر شود.
اگر خانه دچار حریق شود، خسارت به مالک پرداخت می‌شود یا مستاجر؟
با توجه به مطالبی که در قسمت قبل گفته شد، فرض بر این است که مالک و مستأجر با یکدیگر توافق کرده و بیمه آتش سوزی تهیه کرده‌اند.
حال این سوال مهم مطرح می‌شود که اگر خانه آتش بگیرد، شرکت بیمه خسارت را به چه کسی پرداخت می‌کند؟ به مالک پرداخت می‌کند یا مستأجر؟ یا خسارت را به فردی پرداخت می‌کند که نامش در بیمه‌نامه ذکر شده و مالک یا مستأجر بودن اهمیتی ندارد؟
در پاسخ باید گفت هنگام پرداخت خسارت، شرکت بیمه توجهی به این مسأله ندارد که بیمه آتش سوزی را چه کسی خریداری کرده است. برای جبران خسارت مهم نیست اسم چه کسی در بیمه آتش سوزی ذکر شده است! بلکه باید بررسی کرد چه کسی و به چه مقدار خسارت دیده است. زمانی که خانه دچار حریق، زلزله، سیل و … می‌شود، به بنای ساختمان و اثاثیه خسارت وارد می‌شود:
مالک از تخریب ساختمان خسارت دیده است، بنابراین شرکت بیمه هزینه بازسازی را در وجه مالک پرداخت می‌کند.

پوشش‌های پایه

به اختصار “آصا” بیان می‌شوند.

    • آتش سوزی
    • صاعقه
    • انفجار

      پوشش‌های تکمیلی (تبعی)

      • زلزله و آتشفشان
      • سیل و طغیان آب
      • طوفان، گردباد و تندباد
      • ترکیدگی لوله آب و فاضلاب
      • ضایعات ناشی از برف و باران
      • سرقت
      • سقوط هواپیما و چرخ‌بال و متعلقات آن
      • شکست شیشه
      • ریزش و رانش زمین
      • برخورد جسم خارجی
      • هزینه پاک‌سازی
      • فروکش چاه
      • سقوط بهمن
      • خطر سنگینی برف
        این زیرپوشش در صورتی انتخاب می‌شود که زیرپوشش ضایعات ناشی از برف و باران نیز انتخاب شده باشد
      • مسئولیت مالی خطر حریق انفجار و ترکیدگی لوله در مقابل همسایگان